2024

Besök på Saabmuseét i
Trollhättan


Klubbens aprilaktivitet utgjordes av en trevlig resa med Stenstorps Buss. 46 medlemmar åkte med den bekväma bussen till Trollhättan och Saab Motor Museum. Där fick vi en guidad tur med mycket Saab-historik och därefter kunde vi se museets fina samlingar på egen hand under en stund. På vägen serverades vi fika med goda frallor av bussföraren Lars vid ett soligt, men lite svalt stopp innan ankomsten. Efter museibesöket avåts en gemensam lunch på Kanalrestaurangen innan återfärd till Skaraborg.

Besök på Brandbilsmuseet
i Stenåsen, Tibro


Under vår utflykt till Brandbilsmuseet i Stenåsen, Tibro fick vi höra en riktig brandbilsentusiast, Ingemar Häljestam, berätta om sina 30 st brandbilar. Vi fick historien runt inköpet av resp. bil samt dess historia berättat på ett personligt och underhållande sätt. Ingemar visade även upp sin imponerande stora samling av leksaksbrandbilar samt tygmärken från brandkårer runt om i världen. Vi fick också berättat hur Ingemars företag fick det udda namnet Stenåsen Kött och Svets.Trots att endast elva medlemmar kom så bjöd Ingemar på ett minnesvärt besök som avslutades med fika. 

Årsmöte på Flämslätt


Närmare 60 medlemmar närvarade på Skaraborgs Sportvagnsklubbs årsmöte för att diskutera föreningens framtid och verksamhet. Årsmötets dagordning initierade diskussioner om föreningens aktiviteter och ekonomi inför kommande verksamhetsår. Två nya medlemmar valdes in i styrelsen som ska leda klubben framåt och säkerställa dess fortsatta utveckling. Mötet avslutades på ett trevligt sätt med smörgåstårta och gemenskap.


Dokumenten för årsmötet finns här:Förslag till Dagordning, Verksamhetsberättelse, Förvaltningsberättelse, Revisorernas berättelse,Verksamhetsplan, Valberedningens förslag samt Budget.